Pit Art & Kiwi Kids

Omdat PIT zoveel meer is dan enkel wat podia met gitaren en beats gaan we vanaf deze editie ook de kunstzinnige toer op!
Wat is Kunst?, keelde Noordkaapzanger Stijn Meuris ooit. Wat het is weten we zelf niet maar onze  lokale talenten hebben er best wel wat kaas van gegeten. Kom hun creaties, woorden en installaties ontdekken op 20 juli op diverse locaties.

Op het grasveld van het Crypteplein kunnen onze Kiwi Kids ook dit jaar weer ravotten naar hartelust. Basisschool Momentum leert je alles over de wolf. Je kan racen met een ultra-coole rc-wagen, springen en spelletjes spelen. Ook voor onze kleinste Pitters wordt het weer een groot feest!

Raf Roefflaer

EXPO | WORKSHOP

Raf Roefflaer geboren te Sint-Truiden (1980) studeerde af in juni 2003 als Meester in Productdesign. Raf stelde internationaal tentoon en maakt beeldend werk maar ook installaties, grafiek, … een complete kunstenaar dus.
Zijn alter-ego Captain Bebop neemt jullie mee naar een eigen wereld waar verwondering centraal staat.
www.planet-bebop.be

EXPO

Raf plaatst tijdens het festival zijn nieuwste creatie: C(at) I(n) A(ction), een installatie gemaakt van een vintage Porsche.

Workshop

Voor KIWI KIDS organiseert Raf de grootste tekenjam van Haspengouw en ver daarbuiten.
Maken jullie samen met hem de langste tekening?

 

Herman Rohaert

Pitpoëet

Dichter, germanist, gewezen redactielid van de literaire tijdschriften Appel en Verba.  Jurylid en winnaar van verschillende literaire wedstrijden, docent schrijfcursus en auteur van talrijke publicaties in een brede waaier van literaire tijdschriften, lid van voormalig dichterscollectief mengmeTTaal.
www.hermanrohaert.wordpress.com.

Optreden

Herman schreef voor PIT festival een prachtig gedicht. Benieuwd naar het resultaat? Hij draagt het net voor het optreden van Isbells voor in onze Academiezaal. 

 

Adriaan Beirinckx

festivaldecorateur

Als eerste festival in de omstreken stellen wij een officiële festivaldecorateur aan. Lelijke dingen een beetje mooier maken: dat is onze vraag aan Adriaan Beirinckx.
Via kleine ingrepen- klein maar fijn, niet?- geeft hij een creatieve toets aan de verschillende sites.

Adriaan Beirinckx  ( 29, Sint-Truiden) is als interieurarchitect breed geïnteresseerd in de totaal inrichting maar verdiept zich graag in meer details ( houtdesign in de Haspengouwse Woodshop  en raamdecoratie bij Stas ID). Duiken is zijn passie en net daarom duikt hij mee in het PIT verhaal. Zijn skills en ervaring zullen de verschillende locaties creatief verfrissen.

https://www.instagram.com/haspengouwsewooddesign/

Veerle Huyghe

WOORDKUNST

Licenciate Germaanse filologie, studeerde WOORD aan het Stedelijk Conservatorium Hasselt, winnaar van de Roode Roos 2016 (Prijs voor beste voordracht, uitgereikt door de rederijkerskamer De Roode Roos).
Treed regelmatig op bij boek- en dichtvoorstellingen.

Optreden

Samen met Herman Rohaert toont Veerle haar liefde voor de woordkunst in de prachtige setting van de Academiezaal.

 

Rachel Hansoul

EXPO

Rachel vertrekt steeds vanuit een zoektocht naar haar identiteit. Gevormd uit een etnisch gemend huwelijk en dus duaal, geeft ze beeldend weer hoe dit bv tot uiting kwam in haar haardracht. Ze belicht de afro haarcultuur en de brede gelaagdheid die er achter zit. Haar boodschappen brengt ze door prints op het medium mode te plaatsen.

EXPO

De afstudeertentoonstelling, waarmee Rachel de Wanatoe prijs won, zal plaatsvinden in de foyer van de academiezaal. 20 m² kleding, t-shirt, afropoppen,…. Kortom een complete ervaring van deze talentvolle jongedame.

Rudi Eurlings

EXPO

Rudi Eurlings is in zijn hele kunstenaarscarrière door vergankelijkheid en dood gebiologeerd, waarbij de dood voor hem geen situatie is maar een metamorfose, een proces van vergaan, van oplossen naar een onbekende materie. Zijn werken kunnen gezien worden als een metafoor voor de vergankelijkheid, slachtoffers van de maatschappij, de kwetsbaarheid, de onzin van sommige dingen. Hij gebruikt verschillende media zoals dode dieren, digitale prints en video. Hij creëert hierbij objecten en installaties die een onvatbare sfeer uitademen en een confrontatie aangaan met ons eigen Corpus Dissolvens.

EXPO
 

Steven Vandervelpen

Expo

Steven Vandervelpen, geboren en getogen in Limburg, voelt zich duidelijk in zijn sas op eigen grondgebied.  
Doordat vader en grootvader hem van jongs af aan fantastische verhalen vertelden uit hunnen tijd, raakte Vandervelpen gepassioneerd door nostalgie en het verleden. Deze twee elementen zijn de bouwstenen van zijn werk.

EXPO

Zoals we van Steven gewend zijn zal ook het werk voor PIT verborgen zijn tot 20 juli.
Zelfs de locatie houden we nog lekker geheim, neh!

 

#MADEBYSARAHDHONT

Expo | Live painting

Sarah verdeelt haar tijd tussen tatoeëren en kunst. Vanuit haar atelier brengt ze unieke ontwerpen , vooral vanuit een fijne afwerkingsstijl.
Haar sculpturen, schilderijen, tekeningen en illustraties zijn uniek, soms op vraag gemaakt en soms zomaar ontstaan uit haar droomwereld.

EXPO

Ooit al een live painting gezien op metershoge panelen? Nee? Mis dan je kans niet, en kom een kijkje nemen aan de voorzijde van de Foyer.

 

Tom Herck

Tom Herck, op-en-top Truineer sinds 1984, is stilaan één van de meest toonaangevende Belgische hedendaagse kunstenaars met installaties als "Wreckage in a bottle" (2019, Oostende) en het spraakmakende "Holy Cow" (2017). Voor PIT festival keert hij terug naar zijn roots: graffiti.

http://www.tomherck.com/

Workshop

In deze 2 uur durende workshop leer je van de Meester himself over de geschiedenis van graffiti. Je leert de kneepjes van het vak, en eindigt met dé climax: je eigen graffiti op PIT festival! 

Sessie 1 (15 plaatsen) start om 14u, sessie 2 (15 plaatsen) start om 16u30. Snel inschrijven via info@pitfestival.be als je erbij wil zijn!

Inschrijven: info@pitfestival.be

Basisschool Momentum

WORKSHOP

Beweeg als een wolf. Denk als een wolf. Zorg als als een wolf Wees de wolf in jou!

Join our pack! Interessante workshops over de wolf. Vrije inloop tijdens workshop.